4 redenen om met een drone luchtfoto’s te maken

4 redenen om met een drone luchtfoto’s te maken
26 September, 2017

Nu we eindelijk legaal met drones mogen vliegen is het een absolute meerwaarde om er gebruik van te maken. Het gebruik van een drone voor het maken van luchtfoto’s heeft enkele grote voordelen:

Precieze composities

Het nemen van luchtfoto’s met een drone is alsof je werkt met een oneindig groot statief. Je kan heel precies mooie composities maken vanop de juiste hoogte wat resulteert in interessante en sprekende luchtfoto’s.

Volledige vrijheid

In tegenstelling tot een echt statief ben je niet gebonden aan het fotograferen vanop fysiek bereikbare plaatsen. Je neemt foto’s vanop onbereikbare plaatsen zoals boven water of nabij monumenten om het verhaal van de locatie beter te kunnen brengen.

Grotere betrokkenheid

Doordat je met een drone luchtfoto’s maakt vanaf enkele meters hoogte tot maximaal 90m hoogte voel je een grotere betrokkenheid met het project en de omgeving. Luchtfoto’s vanuit het vliegtuig of de helikopter hebben dit niet omdat deze minstens vanop 300m hoogte zijn genomen.

Snel inzetbaar

Nadat je alle toelatingen hebt bekomen kan je heel snel een drone inzetten om mooie luchtfoto’s op een efficiënte manier te maken. Je hoeft niet zoals met een helikopter vanuit een helihaven te vertrekken. Je rijdt naar de locatie en je kan van daaruit opstijgen en meteen foto’s maken.

Lees meer:

VOORBEELD : 360° VR luchtfoto boven Animotions HQ in Gent

Drone vliegen : interview met onze drone piloot Pieter Lozie

Welke 5 soorten luchtopnames kan je maken met een drone?

3 redenen om 360° VR luchtfoto's te gebruiken in vastgoedcommunicatie

NIEUW: Animotions heeft een eigen drone : 5 voordelen voor onze klanten