Welke 5 soorten luchtopnames kan je maken met een drone?

Welke 5 soorten luchtopnames kan je maken met een drone?
19 September, 2017

Met onze drone maken we 5 soorten luchtopnames, elk voor gebruik in een andere toepassing:

Oblieke luchtfoto’s

Onder een schuine hoek naar beneden fotograferen we kijkend naar de site. Deze foto’s maken we vanop verschillende hoogtes en vanuit verschillende richtingen zodat je mooie opnames krijgt om een nieuw project hierop in te passen.

Orthofoto’s

Zoals een satelliet nemen we foto’s recht naar beneden. Met een reeks orthofoto’s kunnen we bijvoorbeeld een recentere google map orthofoto maken. Dit is heel interessant tijdens het ontwerpproces. Met deze foto’s kan een landmeter onder andere ook grondverzet berekenen.

Achtergrondfoto’s

Deze foto’s nemen we door vanuit het toekomstig project recht naar de horizon te kijken. Deze foto’s gebruiken we om de zichten vanuit een toekomstig project naar de omgeving te tonen. We vliegen op de hoogte van de toekomstige verdiepingen. Heb je bijvoorbeeld zicht op de zee? Kan je de historische torens van de stad zien? Is er een groene omgeving waarop we uitkijken? Kwaliteiten die je met deze foto’s kan tonen.

360° VR luchtfoto’s

Vanuit standpunten op hoogte kijk je in 360° rond naar de omgeving. Als we dit doen boven de site van een nieuw project zien we dan onder ons de nieuwe inplanting met de nabije omgeving en tonen we verderop kwalitatieve points of interest. Dit is een google street view ervaring, maar dan in de lucht. Ideaal dus om in een VR experience een locatie optimaal te laten zien.

3D mapping

Aan de hand van een specifieke reeks luchtfoto’s maken we een 3D-model van een bestaande omgeving, een bestaand gebouw, een monument. Bij sommige projecten kan het precies in kaart brengen van bestaande elementen belangrijk zijn. Dit is een hele efficiënte aanpak met de nodige detail.

Lees meer:


VOORBEELD : 360° VR luchtfoto boven Animotions HQ in Gent

Drone vliegen : interview met onze drone piloot Pieter Lozie

4 redenen om met een drone luchtfoto's te maken

3 redenen om 360° VR luchtfoto's te gebruiken in vastgoedcommunicatie

NIEUW: Animotions heeft een eigen drone: 5 voordelen voor onze klanten