Animotions verlegt grenzen in project voor internationaal toparchitect Richard Meier

Grenzen verleggen, dat is wat we graag doen bij Animotions.

En dat mag je soms erg letterlijk nemen.

Zo werden we onlangs aangesproken door de Amerikaanse projectontwikkelaar Fort Partners die samen met Immobel Spanje high end resorts ontwikkelt in Marbella. Zo zal het Four Seasons er onder meer bestaan uit een hotel, residentie en villapark op een voetbalveldengroot terrein vlakbij de Middellandse Zee.

Voor de architectuur gaat de groep in zee met het internationaal gerenommeerde Richard Meier and Partner Architects. Meier is een Amerikaans toparchitect met een heel eigen typisch witte bouwstijl. Het leverde hem in 1984 de Pritzker Architecture Price op, zeg maar de Nobelprijs voor Architectuur.

Door een dergelijk project aan te nemen, zet je als kantoor meteen een stap richting Champions League.
Dit soort projecten zijn van een andere categorie, de lat ligt er een stuk hoger. De aandacht voor detail ligt immens hoog bij dit soort high end projecten.

AMS_1489_IMB_MAR_V4_Beeld02_INT_DEF

Zo worden de residenties bijvoorbeeld ingericht met erg exclusieve en unieke designstukken die overal ter wereld op veilingen aangekocht worden. De klant stopt die unieke meubelen vervolgens in een verfijnd en gepersonaliseerd moodboard. Om de beleving te maximaliseren en de klant een zo gepersonaliseerd mogelijk voorstel te bezorgen, gaat onze ploeg aan de slag met de foto’s van de aangekochte meubelen.

AMS_1489_IMB_MAR_V3_Beeld01_INT_DEF

We tekenen ze perfect na, maken er kwalitatieve 3D-beelende van en nemen ze met andere woorden niet uit 3D-bibliotheken, maar plaatsen ze zo getrouw mogelijk in de toekomstige villa van de klant. Elk detail is hierbij belangrijk. In dergelijke topprojecten wordt immers op een maximale beleving gemikt. Het hoeft geen betoog dat je je geen misser kan veroorloven als de architect mee over je schouder meekijkt bij het visualiseren van zijn ambitieuze project. Bovendien wil hij ook dat er een tactiel element in de simulaties zit, alsof je de materialen kan voelen. Mooie en kwaliteitsvolle materialen lijken voor ons erg evident, maar zijn dat allesbehalve.

Zo is Belgisch linnen erg gegeerd in hogere Amerikaanse kringen. Onze opdrachtgever wilde dat kandidaat-kopers voelden dat er met bijzondere stoffen gewerkt wordt in de woningen, bijna letterlijk en figuurlijk. Hetzelfde kan gezegd worden van de meubelen. Doordat het om unieke stukken gaat, betekent dit ook soms dat de patine verschilt van meubel tot meubel. Daarom maakten we kwalitatieve beelden van de meubelen en integreerden die volledig waarheidsgetrouw in het interieur. Het volledige plaatje moest gewoon kloppen.

AMS_1489_IMB_MAR_V4_Beeld02_DEF

Als studio hebben we deze unieke internationale kans gegrepen. We hebben ons letterlijk en figuurlijk gegooid op dit project en al onze kennis en expertise op een uiterst hoogwaardige manier bij elkaar gebracht. Het groen rond de Spaanse villa werd in 3D ontworpen en de architectuur werd in de juiste lichtverhoudingen bij elkaar gebracht in topbeelden.

Lichtverhoudingen? Jawel, de klant voor wie we werken, Fort Partners, kijkt met zijn kantoor uit over Miami Beach en is elke dag onder de indruk van het kleurenpalet van de oceaan. En dus moest ook de kleur van het Spaanse licht en het blauw van de Spaanse zee zo waarheidsgetrouw mogelijk in beeld gebracht worden, zeker in combinatie met de strakke witte architectuur van de residentie. Het perfectionisme van de opdrachtgever is sterk. Zo stonden ze erop dat de lucht op onze simulaties niet staalblauw was, maar dat er ook wolken aan de einder verschenen. Hoe die wolken er dan moesten uitzien, was stof voor een aparte meeting met de klant…

Het zijn die details die ons uitgedaagd hebben, ons geprikkeld hebben om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en de lat een stuk hoger te leggen.

1489_Marbella_V3_still 06_2021.04.09

En ja, we hebben leergeld betaald en zijn een paar keer met onze neus tegen de muur aan gelopen.
Maar het is net door die aangehouden inspanning dat je grenzen verlegt. Vergelijk het met topsporters die deelnemen aan de Olympische Spelen. ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’ is een mooie gedachte, maar de medaillewinnaars zijn steevast zij die met een ongekende discipline, toewijding en overgave voor hun job geleefd hebben. En dat is ook hoe het met ons gegaan is.

De klant was uitermate tevreden over het afgeleverde werk, getuige zijn toezegging dat we ook in de volgende fases van dit project zullen instaan voor de visualisaties. En dat is fijn. Dit soort projecten smaakt wat ons betreft duidelijk naar meer. Maar wat minstens even belangrijk is: we hebben nieuwe kennis opgedaan, unieke expertise die we straks ook kunnen toepassen in de projecten van onze Vlaamse klanten met ambitie.

Bekijk dit project

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info