Christo: Met de P van Passie en Perfectie

1995: Op het ogenblik dat de Bulgaarse kunstenaar Christo de Reichstag in Berlijn inpakt, zit onze zaakvoerder Pieter in zijn eerste jaar Architectuur aan Sint-Lucas in Gent. Hij zal het kunstwerk dat jaar niet in real life te zien krijgen, maar Christo passeert nog verschillende keren de revue doorheen de opleiding.

“Want Christo is niet alleen kunstenaar, maar ook architect van opleiding. Dat zie je in de voortreffelijke manier waarop hij conceptschetsen maakte van zijn projecten, maar ook in zijn zoektocht naar pure lijnen. Met zin voor perfectie kleedt hij de monumenten uit om ze tot hun essentie te herleiden. Het is dat wat ik met mijn architectuurfotografie ook graag doe.”

2017: Een van onze klanten wil een teasingcampagne lanceren over een van zijn op til staande projecten. Of Animotions geen goed idee heeft? Tuurlijk! Waarom geen digitaal Christo’tje doen? En zo geschiedde.

AMS_1207_ATB_MNS_DEF_Beeld_B_8bit_2048
AMS_1207_ATB_MNS_20170816_Beeld_A_2048

2021: Als postuum eerbetoon aan de kunstenaar beslist de stad Parijs om de Arc de Triomphe in te pakken volgens de schetsen van Christo. Voor Pieter een ‘once in a lifetime’. Hij springt op de trein om 8 tot 9 uur aan een stuk te gaan fotograferen in Parijs, zoekend naar dat perfecte perspectief, naar dat juiste beeld. Met dezelfde passie die ook bij Animotions heilig is.

Wil je zijn foto’s zien, samen met andere architecturale fotografieparels?
Check www.lozie.com

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info