Creatieve pingpong

Steeds meer raken we met Animotions op de internationale radar.

Niet dat we die globalisering expliciet opzoeken.
Ja, we vinden het wel fijn om nieuwe horizonten te verkennen, om ons in projecten te gooien waar de lat en de uitdaging net iets hoger ligt en waar we de grenzen van onze eigen mogelijkheden kunnen opzoeken. Dit soort projecten aanpakken, prikkelt ons en zorgt ervoor dat we ook in eigen land onze klanten nog beter kunnen servicen.

Want dat is het net: we willen niet dat onze buitenlandse activiteiten ten koste zouden gaan van die vele trouwe klanten die ons de afgelopen jaren de mogelijkheid gaven om Animotions uit te bouwen tot waar het nu staat.

1596_NY_vestry-street_exterior-shot_2021.07.14

Maar af en toe kruist dus een internationaal project ons pad.

Zoals dat project in New York bijvoorbeeld. We werden er getipt door de vroegere medewerker van een Vlaamse klant die intussen zijn tenten opgeslagen heeft in The Big City.

Hij kende al langer ons kunnen, maar het nieuwe aan de situatie is dat wij als Vlaams kantoor nu ook effectief de mogelijkheid krijgen om aan een groot Amerikaans architectenkantoor te tonen wat we waard zijn.

Want Architecture Plus Information (A+I) heeft inderdaad al heel wat serieuze projecten kunnen aanpakken. Het 75-koppig bureau legt zich hierbij vooral toe op de inrichting van bedrijfskantoren en dat is precies ook het soort opdracht waarvoor het ons inschakelde.

Een pakhuis in Brooklyn moest omgeturnd worden tot een eigentijdse kantooromgeving.

A+I vertrok hierbij niet van een gedetailleerd inrichtingsplan maar letterlijk en figuurlijk van een wit blad. Want het enige wat we aanvankelijk kregen, waren de afmetingen van het pand. Die afmetingen zetten we om naar witte renders en toen kon het creatieve spel beginnen. Dat is hoe je de werkwijze van het bureau het best kan uitdrukken: samen creatieve grenzen verleggen. Op de witte renders schetsten hun creatievelingen namelijk hun ideeën die vervolgens door onze 3D-artiesten werden uitgewerkt. Zo ontstond, feedbackronde na feedbackronde, een erg gedetailleerd en creatief inrichtingsontwerp.

Een compleet andere manier van werken dan we gewoon zijn, maar wil eentje waar je als ambitieus en creatief bureau de vingers bij aflikt.

Want we komen er terecht in de rol die we als bureau altijd nastreven: we willen geen louter uitvoerend team zijn, maar een partner die volwaardig creatief meedenkt en zonder uitgebreide briefing bakken meerwaarde kan creëren.

A+I drukte intussen zijn tevredenheid uit over het geleverde werk en het ziet er naar uit dat we binnenkort een volgende fase van het project mogen aanpakken.

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info