De Prijkels

AMS_1751_STE_DEI_CAM_J_DEF_res

Lange tijd stond het visualiseren van vastgoedprojecten gewoon synoniem met het maken van mooie beelden rond stijlvolle architectuur. Daarbij kwam het erop neer om de strakke lijnen die de architect bedoeld had, zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen of net dat ene detail eruit te laten springen. Dat is bij bepaalde van onze projecten nog steeds het geval en daar is voor de goede orde ook niets mis mee. Wat we echter wel steeds meer merken, is dat de totaalinkleding van een project belangrijk wordt. Het hele verhaal moet kloppen, dus niet enkel hoe dat ene gebouw eruit ziet.

Dat zien we bij woonprojecten, maar dat zien we ook steeds meer opduiken bij kantoorcomplexen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we onlangs visualiseerden voor ontwikkelaar Steenoven met wie we in het verleden al verschillende keren samenwerkten.

Aan de toegangspoort van bedrijventerrein De Prijkels in De Pinte realiseert Steenoven momenteel een ambitieus kantorencomplex. Het opteert hierbij voor stijlvolle architectuur met erg veel aandacht voor glas en dus daglicht, kwalitatieve materialen en het introduceren van groene daken in kantooromgevingen. Maar even belangrijk is de totale integratie van dit complex in de ruimere omgeving.

Want het complex ligt langs de oude handelsweg tussen Deinze en Nazareth en die rijke geschiedenis wil Steenoven (terecht) niet laten verloren gaan. Dus werd ook het openbare domein zo aangepakt dat de historiek onder de aandacht blijft. Het oude karrespoor dat er vroeger al lag, werd dus doorgetrokken tot aan de kantoorgebouwen, noem het de handelsgebouwen van deze tijd. En om dat erfgoedkundig verleden te beklemtonen, ging Steenoven in zee met een landschapsarchitect en kunstenaar die er een kunstwerk zal neerpoten in de geest van de groene gedachte. Het kleine park krijgt er, verwijzend naar de vroegere activiteit in die omgeving, de vorm van een graankorrel en wordt opgetrokken in cortenstaal. De landmark wordt trouwens neergepoot in een bloemenveld dat het ritme van de seizoenen volgt.

AMS_1751_STE_DEI_Aerial_1_DEF_res

Dit project zal met andere woorden een bijzondere sfeer ademen. Aan Animotions werd gevraagd om die ook te visualiseren. Hoe we dat deden? Door met verschillende zaken rekening te houden. Natuurlijk is er eerst het luisteraspect. Je kan een project pas goed begrijpen als je voldoende luistert naar het verhaal van je klant, als je de tijd neemt om jezelf de filosofie van een project eigen te maken, als je genoeg gerichte vragen stelt. Dat is exact wat onze visual artist Robin deed. Dat de voertaal al snel West-Vlaams werd, duidt enkel op de goede sfeer die er tussen kunstenaar en opdrachtgever hing.

Maar er is meer. Wie een duidelijke visie rond landschapsarchitectuur op een goede manier in beeld wil brengen, die moet afstand kunnen nemen; letterlijk en figuurlijk kunnen uitzoomen. En dus creëerden we birds eye-beelden aan de hand van dronebeelden die we maakten in de omgeving. Het liet ons toe om met de nodige artistieke vrijheid het overzicht perfect te bewaren en heel gericht en precies ons ding te doen.
Net als een vogel dat zou doen…

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info