Hier voel ik me echt mede-eigenaar van mijn projecten.

Op Sinterklaas 2021 versterkte Robin het creatieve team van Animotions.
Hij beleeft er boeiende tijden als senior 3D-artiest exterieur en maakt de balans op van zijn eerste halve jaar als lid van de Animotions-bende.

Ik heb me mijn overstap naar Animotions nog geen seconde beklaagd. Niet dat ik geen leuke collega’s had bij mijn vorige werkgever, maar er zijn nu eenmaal zaken die anders en beter aangepakt worden bij Animotions. Hun filosofie ligt me gewoon, ik kan me er voor de volle 100% achter scharen.

Een van de dingen die Robin opvallen, is het oplossingsgerichte denken van Animotions.

Het is leuk om vast te stellen dat de kwaliteit van het eindresultaat telt. Het gaat er hem niet om zoveel mogelijk projecten binnen te halen, we willen gewoon zo sterk mogelijk excelleren in alles wat we doen. Excelleren betekent ook dat we een erg integrale visie hanteren.

Zo word ik als 3D-artiest betrokken bij alle fases van een project.
Het is dus niet zo dat ik er pas na een gans voortraject bijgehaald word om zomaar uit te voeren en mijn eigen ding dan door te geven aan een ander.
Als de ruwe beelden moeten afgewerkt worden, dan gaan die niet naar een aparte Photoshopper, maar krijg ik zelf de mogelijkheid om het in lijn van de rest van het project af te werken. Ik vind dat heel belangrijk, want zo creeer je geen onnodige interne bottlenecks en verlies je ook geen tijd met eindeloze briefings over de sfeer van een project.
Neen, ik kan van bij het begin actief meedenken met de klant waardoor we ook veel sneller oplossingen kunnen vinden als er zich problemen voordoen.
Dat eigenaarschap zorgt ervoor dat ik me als artiest echt medeverantwoordelijk voel.

Binnen het team hangt ook een heel open sfeer. Bij mijn vorige werkgever was het bijvoorbeeld not done om in het bijzijn van de 3D-artiesten over budget te spreken.
Bij Animotions is dat niet zo, hier bespreken we alles open en bloot.
Dat geldt ook bij de interne evaluatie van de projecten. We bespreken voorlopige resultaten in teamverband en geven hierbij oprechte feedback aan elkaar. Daar haal je altijd dingen uit waarmee je aan de slag kan waardoor de kwaliteit van je beelden sowieso veel hoger komt te liggen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de klant mee de vruchten plukt van onze open debatcultuur.

Wat Robin verwacht van zijn nieuwe collega?

Ik twijfel er niet aan dat toekomstige teamleden over de nodige skills zullen beschikken. Minstens even belangrijk is echter dat er een klik is, dat ze passen in ons open, jonge team.
Zo moet hij of zij er tegen kunnen dat er hier ook eens onnozel gedaan wordt, al dan niet bij een aperitiefke…

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info