IJsbeerzwemmen in de Blaarmeersen

Waarschijnlijk zijn er weinig onderwerpen waar de afgelopen tijd al meer over geschreven is dan over mentale gezondheid en work-life-balance.

Ook bij Animotions staat het onderwerp hoog op de agenda.
Want als hecht team hebben we gemerkt hoe broos het evenwicht is in tijden van Covid, quarantaine, thuiswerk en Zoomen.

Je mag dan als ploeg zoveel tijd en energie geïnvesteerd hebben in een plek waar iedereen zich thuis voelt, eens door omstandigheden het normale werken onder druk komt te staan, moet je als individu toch sterk in je schoenen staan om het hoofd glimlachend boven water te houden.

Group of young sporty people in Balasana pose

En dus stapten we begin dit jaar in het traject van Healthy Humans.

Dat is een jaarprogramma dat telewerkers vitaal en gezond houdt in tijden van afstand en deconnectie. De manier waarop het topic benaderd wordt, is verfrissend omdat het niet belerend is. We krijgen als team een mix aan werkvormen aangereikt.

Van webinars over de kracht van slaap over meditatiesessies tot ademhalingsoefeningen.

Niets is verplicht, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel ergens een graantje meepikt van wat hem of haar het best ligt.

Maar er is ook ruimte voor plezier. Zo was maart de ‘out-of-the-comfort-zone’-maand.

En dus gingen we ijsbeerzwemmen in de Blaarmeersen, lieten de dames een extra gaatje in de oren prikken, durfde een van de medewerkers het aan om op straat met een wildvreemde een gesprek aan te knopen of trok een van de teamleden alleen op reis.

Het zijn misschien niet allemaal zo’n spectaculaire dingen, maar ik kan je wel verzekeren dat het onderwerp op deze manier erg bespreekbaar wordt. Het is niet langer taboe om over onzekerheden en kwetsbaarheden te babbelen en dat is maar goed ook.

Werken aan mentale gezondheid, het blijft dus niet bij goede voornemens bij Animotions…

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info