Lichtfestival Gent en Animotions, 1 missie: beleving creëren

Afgelopen week werd onze thuisstad weer het decor voor kunstige lichtinstallaties. We zijn in deze tijden van kommer en kwel blij dat de stad besliste om het Lichtfestival gewoon te laten doorgaan zoals gepland. Het is voor ons namelijk een terugkerend hoogtepunt om onze stad op een andere manier te leren ontdekken.

Voor zaakvoerder Pieter was de vijfdaagse weer het sein om gewapend met zijn professioneel fotomateriaal de stad in te duiken. Ondanks de drukte was hij elke avond van de partij.

“Het Lichtfestival is geen evidente setting om mee aan de slag te gaan: een stad in het donker met lichtconstructies die vaak bewegend zijn of plots kort opduiken, de grote massa in de stad die het beeld doorkruist… Maar het is, net zoals bij ons projectwerk, de uitdaging die mij prikkelt.”

Er zijn trouwens nog meer parallellen te trekken tussen wat Animotions doet en wat het Lichtfestival ons ook vorige week toonde.

Ook bij het Lichtfestival staat beleving meer dan ooit centraal. Het gaat om meer dan enkel een beeld creëren, maar over het scheppen van een sfeer, een mood.

We hebben dan ook spontaan het meest bewondering voor die lichtcreaties die het gewoon monumentale overstijgen en een omgeving aanpakken. Of is het inpakken?

Zoals wat er aan de Vlasmarkt gebeurde bijvoorbeeld. Net zoals vaak bij ons visualisatiewerk het geval is, ging men daar creatief aan de slag met de beschikbare ruimte om een echt WOW-gevoel neer te zetten.

Ben je benieuwd naar alle beelden van Pieter?
Ga een kijkje nemen op www.lozie.com 

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info