Lucas Selfslagh

Collega in de kijker:
Lucas Selfslagh, creatief gedreven door technologie

Misschien denk je “die ken ik ergens van”, als je onze collega Lucas ziet.
Dat zou heel goed kunnen, want goed tien jaar geleden dook Lucas op in menig talkshow op televisie. Hij zou Gent volledig namaken in 3D. Heel ambitieus voor de jonge twintiger die hij toen was, maar het toont wel exact hoe Lucas in elkaar steekt.

Want hij wil grenzen verleggen, mogelijkheden ontdekken, technologieën en softwarepakketten uitdagen.

animotions_lucas_portret-ruim_kleur_francisvanquickelberghe_site

Als kind was hij altijd al benieuwd naar de ‘making of’ van een product, minder naar het eindproduct zelf, maar meer naar hoe het tot stand kwam. En ook nu nog houdt hij ervan om in zijn vrije tijd dingen te ontdekken. Zo ontrafelt hij nieuwe technologieën als AI en bouwt er eigen toepassingen mee om te zien hoe ver je kan gaan met de huidige technieken. Hij geniet ervan als zaken technisch kloppen als een bus. Liever tien renders die technisch perfect zijn dan 1 visueel mooie.

Al betekent het natuurlijk niet dat het visuele en esthetische niet belangrijk is voor hem.

Wie een blik op zijn Instagram-profiel werpt, die zal zijn liefde voor Breugel, metrolijnen en kerkgebouwen leren kennen, die zal zien welke knappe visuals hij al in elkaar bokste voor technofuiven, die zal zijn gangster vibe voelen.

Maar die zal ook een hongerig artiest en fijne collega opmerken…

Wij gebruiken cookies.

We gebruiken cookies op deze website om bezoekersstatistieken bij te houden via Google Analytics. Door akkoord te gaan, stem je in met dit gebruik. Meer info